Competitie bowlen.

Vind je bowlen ook zo leuk? Wist je dat het ook in competitieverband gedaan wordt?

En wist je dat het voor iedere leeftijd een leuke bezigheid is? Zowel jong als oud kan het.

Bij de Nieuwegeinse Bowling Vereniging is een aparte jeugdgroep. Hierin spelen jongeren van af circa 7 jaar tot en met 18 jaar. Zij trainen wekelijks onder toezicht van een ervaren trainster en spelen ook een onderlinge competitie op de woensdag.

Bowlen gebeurt op allerlei niveaus ook in wedstrijdverband. Wanneer je lid bent van een vereniging, speel je regelmatig in teamverband tegen andere teams. Dit noemen we de huisleagues.

Er wordt wekelijks in het bowlinghuis “Bowling Nieuwegein” op de zelfde avond gestreden om de hoogste scores onderling. Dit gebeurt op de maandag, dinsdag en donderdag avond. Je hoeft je niet als team aan te melden. Wanneer je mee wilt doen, kijken we bij welk team nog plek is om mee te spelen.

Hoewel op deze avonden uiteraard wordt gebowld om de wedstrijdpunten, staat gezelligheid hier voorop. Andere spelers geven indien gewenst graag tips hoe je de bal het beste kunt gooien en hoe je je eigen gemiddelde omhoog kunt krijgen.

Door vaker te bowlen zal je al snel merken dat je scores hoger worden door je techniek en je vaardigheden te vergroten. Er wordt gebruik gemaakt van een handicap systeem waarbij bowlers met een lager gemiddelde extra punten krijgen waardoor ze toch fair kunnen strijden tegen de bowlers met hogere gemiddelden.

Je kunt beginnen met een bal en schoenen van het huis, maar als je de smaak te pakken hebt, zal je al gauw een eigen bal en schoenen aan willen schaffen. Het voordeel van een eigen bal is, dat deze perfect op maat wordt geboord voor jouw hand. En je zult merken dat dit je scores al gauw ten goede komt.

Daarnaast is het bijvoorbeeld mogelijk om trainingen te volgen bij gecertificeerde trainers. Zij kunnen je de fijne kneepjes van het bowlen leren zoals het gooien met effect en hoe je een ‘constante’ worp krijgt.

Wanneer je houdt van wedstrijden, kun je ook deelnemen aan toernooien die door vele verenigingen worden georganiseerd. Hierin is verschil in categorieën en worden vaak ook handicapregels toegepast zodat iedereen mee kan doen.

De Nieuwegeinse Bowling Vereniging bestaat inmiddels meer dan 20 jaar en is met ruim 300 leden één van de grootste  bowling  verenigingen  in het land. De NBV is aangesloten bij de NBF (Nederlandse Bowling Federatie).

Wil je meer weten over bowlen in verenigingsverband? Kijk eens op onze website of neem contact op met ons via info@bvnieuwegein.nl  We vertellen je graag wat er allemaal mogelijk is en uiteraard kun je vrijblijvend eens komen kijken.

Nieuwegeinse Bowling Vereniging